Debatten kring Sara

Som de flesta säkerligen vet så har Sara Algotsson fått ihop pengar från en facebook grupp för att köpa sin häst Mrs Medicott. Själv tycker jag att man kan skänka de pengarna till andra ändåmål. Hittade detta videoklipp och håller faktiskt med honom. Man får själv välja vad man ska lägga sina pengar på men kom igen Sverige, tänkt lite!
 
 
Kanon%20och%20Kalkon%2011/11-2012

Dagens aktiviteter

Stack ganska tidigt idag och red Lexuz. Var tveksam om jag skulle rida. Hade så fruktansvärt ont i hela kroppen. Men kom att tänka på hur han blir om han vilar så tog mig samman och sadlade upp. I början var han hemsk, väldigt hemsk. Det var fanken värre än igår. Bara stressade upp sig. Han är verkligen känslig den här lilla ponnyn så jag tog ett djupt andetag och var så lugn som jag kunde vara. Helt plötsligt gick han suveränt! Lyssnade och var med på noterna. Provade lite lätt skänkelvikning och öppnor och det gick även det! Efter passet tyckte jag att han förtjänade att få komma ut lite, få komma ut i skogen och gå lite i backarna. Tog ca 20 min, ett perfekt avslut :)

När jag var klar med allt hos Lexuz stack jag direkt till gymmet och körde ett konditionspass. Välbehövligt! Var både jobbigt och skönt på samma gång. Efter jag var klar och skulle gå kom jag på att jag inte hade med mig något extra par skor så jag fick gå med mina ridskor i shorts xD haha, såg nog ganska roligt ut!


Dreggel...

Jag älskar att kolla på sadlar och den bästa jag har någonsin ridit i är den vi köpte av min tränare som jag skulle ha på min dåvarende häst Vega. Märket var Spirig och den är verkligen gudomlig att rida i men tyvärr inte så vanlig att hitta på marknaden. Eftersom jag nu har Lexuz som är en tunnare modell så passade inte den sadeln så vi sålde den... Men, hittade en annons på hastnet på just en Spirig dressyrsadel! :O Tyvärr har jag ingen häst som kan ha den och även om jag hade det har jag inga pengar att köpa den för. Den kostar nämligen 13000 kr begagnad. Våran sålde vi för 15000 så de ligger ganska högt i pris. Men åh vad jag saknar den. Det är min drömsadel.


På med bett igen

Hemkommen från stallet och det gick mycket bättre idag! Red på vanlig bett idag för han verkar bli alldeles för pigg med hackmoret så vi lägger det åt sidan så länge. Mamma var med och tog en del bilder. Funderar på att lägga upp några st. Kommer i så fall upp senare ikväll eller imorgon. Men vi får se om det händer ;)
 
Här har ni en gammal bild så länge.
 
Här var han nog 4 år, nyligen inriden.

Det är inte rättvist

 
Har vetat ett tag nu men att ha ett datum eller något bestämt känns så stort. Alltför stort. Jag är inte beredd på det här.
 
 

Vill inte mera

Ibland har man bara såna dära dagar där man bara vill sluta och inte bry sig mera. Inget fungerade idag med Lexuz. Han var likadan som igår och kickade och bockade. Plus att han inte ville lyssna överhuvudtaget. Imorgon tar vi och rider på det vanliga bettet, kanske är därför han busar till de vid ridning. Var så irriterad efter ett tag att det var lika bra att lägga av. Hoppade av och skulle mocka i ridhuset efter Lexuz och vad gör trollet medan jag går runt i ridhuset? Jo han följer efter mig som en liten valp och försöker flirta till sig godis. Var bara så trött på honom att jag gick ännu fortare för att komma ifrån honom och då gick han också fortare självklart bara för att hinna med mig. Hur irriterad jag än var kan man inte vara alltför sur när han försöker på detta viset.

Ooops

Kom på att jag glömde lägga in videon på Lexuz x) Glömsk man kan vara ibland. Det är inte mkt men tänkte det kunde vara kul och se tillbaka på. Det är ju trots allt första videon. Men som sagt, bry er inte om min röst. Den låter hemsk.
 
 

Come on Ladies, work that ass!

 
 
Älskar den bilden asså! ;) haha. Ska köra min lillebror nu till bussen, sen ska jag till gymmet och jobba på min rumpa pumpa! See you later alligator! <3

Jag lever

Har spenderat nästan hela dagen hos Lexuz. Longerade honom idag innan jag red(spelade in lite när jag longerade, jag låter jätteknasig så snälla bara bortse från min röst). Det var nog väldigt smart. Han var hyfsat lugn i början när jag travade, inte så lättriden men det är han aldrig, men så fort jag skulle galoppera började han sparka bakut och bocka med mig. Jag var någorlunda beredd men blev ändå chockad. Han har nämligen ALDRIG gjort så innan, inte ens när han reds in. Äsch tänkte jag, det var nog bara denna gång. Jo visst! Fattade en ny galopp. Fem galoppsprång senare började han likväl igen men ännu värre och högre. DUM HÄST! Ekade i hela stallet lät det som. Fattade galopp igen och saktade av när jag var nöjd. Bytte varv och gjorde likadant där. Inga problem alls. Bytte varv igen, och inga problem där heller :) Förhoppningsvis var det bara en engångsgrej.
Dagens bästa: fick in honom i spolspiltan idag utan problem! :D Några gånger till och han kanske går in utan godis kanske?
 
 
 

Äntligen rida Läxan!

Snart iväg till stallet och rida Läxan. Gud, vad jag har saknat att rida det lilla monstret. Fast är lite nervös över vad han kommer att hitta på ;)

INSPIRATION

Imorgon ska jag börja rida Lexuz igen och behöver en liten knuff känner jag. Lite inspiration. För jag vet att han kommer vara lite jobbig nu de första dagarna. Imorgon kommer han vara väldigt pigg och då får jag bara fokusera på att han ska lyssna på mig. Lite söndagsinspiration kan nog de flesta behöva inför en ny vecka tror jag :)
 
Lambourgini, Lexuz pappa :)
 
 

PIGGELIN

Att Lexuz är pigg är ju inte precis en nyhet, men trodde inte han skulle vara så här pigg. Ska ju börja rida honom imorgon och då hade det ju varit bra om han åtminstone har fått springa av sig sin överskottsenergi. Så jag skulle longera honom och han travade nog 2 varv, resten var galopp. Galopperade nog i 10 min. Fick inte stopp på honom. Tills dörren öppnas, då stannar han upp och måste spana efter vem det är. Därefter ville han inte mera och jag var nöjd så länge han var trött.
Projekt spolspilta går framåt, idag gick han in med tre ben och stod där hyfsat lugnt och åt. Håller tummarna på att han fortsätter så här.
 

INGEN RIDNING IDAG

Mamma har inte kommit hem ännu och eftersom det redan börjar bli mörkt kommer vi inte att hinna rida ut med Twice och Simpson. Får se om vi kan ta det imorgon istället. Kan ta och köra till Lexuz istället och pyssla extra mycket med honom istället. Blir han nog glad över :)

TWICE AS GOOD

Har äntligen kunnat sakta ner och sätta mig ner i soffan och bara ta det lugnt. Red ut med Twice innan idag, tyckte han kunde behöva det. Senaste gången han reds ut var inte med mig utan det var en annan tjej här hemma i stallet som gjorde det och då hade han blivit rädd när de hade börjat övningsskjuta hos grannarna. Jag har ridit honom innan när dom har skjutit och då har han inte varit speciellt rädd men den här gången var de en ny ryttare och hon var väldigt osäker och då självklart blir han med osäker. Slutade med att han vägrade röra sig. Stod blickstilla och ville inte alls gå. Hon fick till slut hoppa av och leda hem honom. Så idag då när jag skulle rida honom var han väldigt tveksam i början och stannade flera gånger och ville inte gå fram. Efter lite övertygelse gick han och var inte alls lika tittig som han brukar vara. Ska ta och rida med honom imorgon också med mamma så han får springa av sig rejält.
 
Och ja, Twice har bara ett öga ;)
 
Hos Lexuz var det andra bullar. Han såg ut som rena ler monstret. Leran täckte hela hans ben och hade skvätt upp till halva magen. Den var verkligen så blöt att jag hade varit tvungen att ta in honom i spolspiltan var att kunna få bort den. Men...tyvärr så vägrar ju Lexuz gå in i spolspiltan -_-. Så idag fick jag nog. Han ska banne me gå in i spolspiltan, kanske inte idag men om 6 mån ska han gå in utan problem. (måste ju ha nåt mål med hanteringen) Idag kom han in med framhovarna ett par gånger iaf så vi får ta och traggla de nu några gånger i veckan och se hur det går :) Provade också det nya täcket. Det satt bra, dock är han så tunn lilla Läxan så det var väl lite för stort men det ser mycket bättre ut än det andra täcket i stl 135 så det får funka :)
 
 
 
 

121117

Man börjar märka nu på Lexuz att han har lite överskottsenergi. Igår när veterinären var här började han bocka, stegra och kicka inne i boxen. Brukar vara väldigt lugn i boxen annars. Vid longeringen sen var han jätterädd för henne och började sparka och bocka när han kom nära henne. Sjuka häst asså. Fick knappt stopp på honom. Han bara galopperade varv efter varv. Stolle. Bara en dag till sen ska jag rida honom igen. Tänkte det kunde vara bra att han vilar nu när han har haft ont. Lär bli spännande och se på måndag vad han kommer att hitta på. Har än så länge inte ramlat av honom.
 

VETERINÄR OCH TANKAR FRAMÅT

Veterinären har varit här nu och kollat Lexuz och även fixat pass till Hera. Det visade sig att det inte var vargtänder han hade. Han hade hingsttänderna men det var inga problem med dom utan det hon trodde var problemet var den främre kindtanden på överkäken. Den tand som bettet ligger emot. Den var väldigt vass så hon raspade ner den lite men kunde inte ta allt, utan hon får komma tillbaka om 3 månader och raspa igen. När det är mycket att raspa är det viktigt att man tar det succesivt och inte tar allt på en och samma gång. Tanden klarar inte det. Sen hade han även andra vassa tänder på både under- och överkäken så det blev lite mer raspning dära. Hon rekommenderade mig att rida på olika bett, gärna 3 olika. Bettlöst, tvådelat eller tredelat och rakt bett. Det är tydligen det bästa för tänderna om man byter bett var 2:a eller 3:e dag. Jag hade redan innan planerat att varva mellan mitt nuvarande bett och ett bettlöst och jag tror jag håller mig till det. Gillar inte riktigt raka bett. Ska jag rida med ett sådant ska det vara av gummi eller gummiklätt. Är ju helt frälst med gummibett nu ;)
 
 
Till Hera. Vi chippade henne och fixade pass. Tyvärr så får vi inte gröna papper på henne men det kunde vi tänka oss då pappan inte är godkänd här i Sverige. Han är dock godkänd i Norge, typiskt nog... Menmen, det ska ju inte besvära oss när vi ska tävla henne. Kan bara inte vara med i avelschampionaten och Breeders. Har funderingar på att köpa ett föl antingen nästa år eller nästa igen. Jag älskar verkligen unghästar och tycker så mycket om att utbilda dom. Känslan man får när de litar på en och förstår vad man menar, när det klickar till i huvudet, det är guld värt! Men ska jag köpa ett föl ska det vara en hingst. Är egentligen inte någon som gillar ston. Missförstå mig inte, jag tycker de kan vaa härliga men deras humör kan vara speciellt i vissa perioder och det räcker med att en i familjen har PMS besvär åt gången ;) haha.
 

121116

Idag kommer äntligen veterinären till Lexuz och kollar hans tänder! Som jag har väntat på detta. Är så nyfiken på vad det är som irriterar honom så. Veterinären trodde det kunde vara antingen vargtänder och/eller hingsttänderna som har kommit fram. Hingsttänderna kan man tydligen inte göra något åt men om det är vargtänderna så ska de bort snarast. Hoppas faktiskt att det är vargtänder han har och inte hingsttänder eftersom man kan ta bort de förstnämnda medan man med hingsttänderna bara kan vänta tills dom slutar tragla.
 

VARIERANDE TRÄNING

Jag är en dressyrryttare, ingen hoppryttare. Jag skulle jättegärna vara en hoppryttare(inklusive dressyrryttare) men är så rädd för att hoppa högre hinder. Så fort hindrena blir 80 cm höga börjar det bli för mycket. Men jag gillar verkligen hoppning och det gör även Lexuz, så lite hoppning får det allt bli tycker jag. Man kan inte bara tragla dressyrpass efter dressyrpass. För att få en hållbar häst att kunna tävla med ska man träna så varierat som möjligt och med det menare jag att man kanske rider ut eller hoppar nån gång då och då. Eller vad som egentligen, bara de kommer bort ifrån dressyren lite. Tänk själv hur det blir för oss människor om vi tjatar samma övning efter övning. Kroppen vänjer sig vid övningen och den kommer tillslut inte vara lika effektiv som den varit från början.
Här är en artikel jag hittade på hippson. Tyckte att de två övningarna vore perfekta att prova med Lexuz.
 

FÖR MYCKET?

Jag har många gånger kallat Lexuz för den "lilla ponnyn" då han inte är så stor. Han är ca 160 cm och tunn i kroppen. Då kan man ju tänka sig att han kanske ska ha ca 10-12 kg grovfoder (lite mindre tom?). Saken är den att han får minst hela 25(!!!!) kg ensilage varje dag. Idag fick han 30 kg... Lite konstigt kanske men han ser ju bra ut i hullet och så länge han klarar sig bra på det kommer jag fortsätta att ge honom den givan.

SOL I MASSOR

Vilket fint väder vi har här nere i Blekinge! Solen skiner och inga moln i sikte. Ska till Lexuz nu så det får banne med bli en liten promenad i det fina vädret tycker jag allt. Nu när han har ont i tänderna kan det vara bra att han vilar. Har ju gått en hel del nu sen somras så en vilovecka kan vara behövligt. Hoppas det fina vädret håller i sig nu :)

VILL INTE ATT DET SKA TA SLUT

Filmen var otroligt bra. Jag vill se den en gång till! Kan de inte skynda sig med att ge ut den på film så man kan köpa den? ;) Slutet var epic och jag tänkte först: fan med, så här var det ju inte i böckerna! Varför händer detta för? :O. Haha, som tur väl blev det ett bra slut. Ett perfekt slut på serien. Hörde dock att det var frågor om de skulle fortsätta med en spinoff på serien? Undrar hur den skulle bli.

BIO! <3

Nu drar jag på bio med 2 underbara vänner. Har stora förhoppningar på den här filmen. Tror den kommer vara den bästa av de allihopa! :D
 

DAGENS PLANERING

* Fixa hos Lexuz, ta med halm att strö med
 
* Hämta min lillebror
 
* Gå med hundarna
 
* Bio med kompisar, The Twilight  Saga: Breaking Dawn part 2! :D

TRÖTTER

Gud vad trött jag har varit de senaste dagarna. Ett tag började jag undra vad som var fel på mig men kom idag på att jag ska ha mensen... Det förklarar allt. Förstår inte varför kvinnor/tjejer ska få gå igenom den röda smärtan för! Det känns ju alltid som om man ska bli sjuk. Och ont i hela kroppen...
 
Lite summering över de senaste dagarna:
 
Igår i alla fall när jag var hos Lexuz tänkte jag att han kunde behöva springa av sig sin överskottsenergi. Han brukar alltid vara lugn i hanteringen och ja allt förutom när man ska rida. Då blir han jättepigg. Så fort jag hoppar upp ska han iväg och börja träna. Lite speciell är han allt lilla ponnyn ;)
Värmde upp honom som vanligt i båda varven och var väldigt försiktigt med händerna och på att vara så mjuk som möjligt. Rider ju fortfarande med hackmore. Sen så var det dags för galoppen. Ja, äntligen tänkte jag. Älskar att bara släppa taget och låta honom springa. Ridskolan har ju ett stort ridhus, hela 80*25m och har man det helt till sig själv så kan det bli en hel del galopp ;) Så fort jag fattade galoppen kände jag hur glad han blev. Äntligen tänkte han nog med. Blev lite studsig på kortsidorna när jag fick bromsa in honom, annars gick det super.Blev ett rejält galoppass. Red sedan honom i låg form i traven så han fick sträcka på sig. Dock så ville Lexuz bara fortsätta galoppera.
 
Idag så mådde jag pyton. Blev därför ingen ridning, Lexuz fick helt enkelt stå över idag, stackarn. Vila måste ju dock alla ha, även han.
 
Jo, måste bara lägga upp bilderna jag tog på Lexuz igår! En annan tjej i stallet hade varit snäll nog att ta in honom när hon sett att stängslet mellan hans hage och några av de andras hästar hade gått sönder. De hade tydligen kivats lite och tagit ner trådarna och en stolpe så de hade enkelt kunna hoppa över till den andra.
När jag gick till hans box tänkte att vad konstigt att han inte syns. Boxdörren är ju stängd och det stod ju på tavlan att hon tagit in honom. Han kanske ligger ner kom jag på. Eftersom jag aldrig har kunnat komma nära nog när han har legat ner för att ta ett kort smög jag mig fram och tog några kort. Kunde verkligen inte låta bli ;)
 
 
 
 

BETTLÖST

Underbart! Det perfekta ordet för dagen ridpass. Red som igår med hackmore och han var mycket mer bekväm idag. I början lät jag honom springa på lite grann just för att han inte skulle krulla ihop sig som han gjorde igår. Efter en stund fick jag nog av allt springande och försökte få honom att samla sig lite, nog så att jag kände att jag hade kontroll på honom. Var mycket försiktig med att inte göra något med händera/fingrarna utan bad honom att lugna ner sig lite med rösten och benen. Lyckades tillslut samla upp honom väldigt bra. Han var så fin i formen. Djup och rund utan att vara tung i handen i alla gångarter. Behövde inte nån gång bromsa upp med händerna! :D Hoppas bara att han blir likadan sen när jag kan börja använda gummibett på honom igen.

121109

Det har varit en lång dag. Tränade på gymmet i förmiddags. Det blev axlar, ben och mage plus lite kondition på crosstrainern så det börjar kännas lite i kroppen. Lägg sen till att jag har ridit två smått galna hästar. Började med Twice som jag inte har ridit på ett tag, han har bara blivit riden i paddocken av andra, så tänkte han skulle behöva komma ut lite. I början var det helt okej, tittig som vanligt men det hade jag räknat med att han skulle vara. Men efter ett tag blev det bara värre. Han slutade lyssna på mina hjälper, försökte hela tiden sticka iväg för mig. Det slutade med att jag fick "lydnadsträna" honom under näst intill hela rundan. Inte så kul, men nögvändigt. Ska rida ut med honom imorgon med tänkte jag och se om han är likadan då.
 
 
Sen blev det Lexuz tur. Eftersom han har varit så konstig bestämde jag mig för att prova rida med hackmoret vi hade liggandes här hemma i stallet. Märkte skillnaden direkt när jag tod tyglarna. Han tyckte det var lite läbbigt och obehagligt så kunde inte riktigt ta i honom. Som sagt så är han en väldigt känslig häst. I början av passet försökte jag ha lite mer kontakt med honom och ha tyglarna sträckta. Det blev inte så bra, han börja tillsut piaffera och slå med framhovarna som en hingst. Mamma som stod på marken och kollade kunde inte fatta vilka steg han fick till ibland. Ja, vad ska man säga? Den "lilla ponnyn" kan också ;)
I slutet red jag med långa tyglar och red bara med tryck och sätet. Gjorde halter från galopp på långa tyglar och mamma sa att han fick till riktiga western stopp ibland, haha ;) Han är för underbar <3
 
 

DAGENS PLANERING

* Släppa ut hästarna och fodra

* Mocka och packa hö

* Gå med hundarna

* Träna på gymmet

* Rida Twice

* Åka till Lexuz och sköta om honom

* Plugga?

HERA

Tänkte att jag skulle presentera vårat lilla föl som vi har här på gården. Hon heter Hera, efter guden Zeus fru. Föddes den 2 juli kl 3 på morgonen. Fölningen gick riktigt smidigt. Jag gav mig själv uppdraget att vara fölvakt under natten ifall Thea (Heras mamma) skulle föla. Kollade ut genom fönstret varje halvtimme men allt såg väldigt lugnt ut så jag tänkte att jag kunde ta och vila ögonen i en timme. Ja, en timme senare när jag tittade ut stod Hera i hagen bredvid mamma Thea :).
 
 
Vi märkte direkt vilken speciell dam denne skulle bli. En riktigt härlig personlighet. Hon har väldigt fina steg så vi tror hon kommer bli en fin dressyrstjärna i framtiden.
 
e: Lövenborgs Revenge (e: Bellini)  u: Thealene KWPN
 

LEXUZ...

Har precis kommit hem från ridskolan efter att ha ridit Lexuz. Idag var han värre än innan så jag la av efter bara några minuter. Såg ingen mening med att fortsätta tragla med honom om han nu har ont i tänderna. Ska jag rida honom så får det bli bettlöst. Tänkte jag skulle ta och testa imorgon och se vad han säger. Kommer förhoppningsvis inte ha allt för mycket att säga om det :P
 
Snyggingen Lexuz, något år sedan :)

LUCIFER

Vilken katt man har asså! Sov inne inatt då det är så kallt i min stuga så jag fick uppdraget att ta ut hundarna. Tog ut dom vid 12 tiden ca och direkt när jag öppnar dörren, for kattuslingen in (LUCIFER). Aja, tänkte jag, det gör väl inget. 1 minut senare när jag gick in med hundarna och skulle sova, jo då har katten spytt i vardagsrummet och i köket! :O Det var inte vackert... Första jag var att slänga ut katten, vågade inte ha henne inne hela natten om hon skulle spy igen. Tog självklart bort allt och gick tillslut och la mig. Senare nästa dag, alltså idag på förmiddagen, vaknade jag av att några konstiga ljud vid fotänden på sängen. Satte mig upp och fick till min fasa se LUCIFER än en gång spy. VARFÖR JAG? Var ju inte så speciellt glad efter detta kan jag lugnt berätta x).
 
Lucifer.... Djävulskatten från helvetet
 
Förhoppningsvis blir dagen lite bättre nu när jag ska bort till rídskolan för att rida Lexuz.

POWER!


ÖNSKELISTA

Nu när det snart är jul är tid för att börja tänka ut sin önskelista. Jag började ganska tidigt leta runt och tänka efter vad jag skulle vilja ha eftersom min kära moder är väldigt tidigt ute med julklappsshoppingen. Här är ett smakprov på grejer jag inte skulle säga tacka nej till (a):
 

GLAD TJEJ

Inga hål! WOHOOO! Gud vad lättat jag blev när min tandläkare sa att allt såg bra ut. Har gått och haft ångest nu i 3 veckor över tandläkarbesöket. Måste jag säga att hon gjorde min dag? ;)
 
Efter tandläkaren stack jag som sagt till lilla Lexuz och skötte om honom. Blev ingen ridning dock, hann inte innan lektionerna skulle börja i det lilla ridhuset och halva det stora var uppbokat till dressyrträning. Synd, men får ta och rida imorgon istället. Kanske lika bra att han slapp ridas nu imed att han antagligen har ont i tänderna. Har jag tur kanske han har blivit bättre imorgon. Lite fantasitankar ja, men hoppas kan man väl? Tror dock vi får ta och ringa till veterinären för säkerhetsskull.

STRESSS

Idag blir en fullspäckad dag. Ska iväg om bara någon minut och hämta lillebror, köra hem honom och direkt köra till tandläkaren. GAAH, lite panik. Känns som om jag kommer ha en massa håll. Efter tandläkaren kör jag direkt till ridskolan. Kommer nog hem vid 7 ikväll eller nåt.

ETT TILLSKOTT I FAMILJEN?

Min gamla tränare hörde av sig för nån vecka sen om en häst som han trodde vi skulle vara intresserade av. En kolsvart liten valack på 2 år. Tror han ligger runt 155 cm i mankhöjden. Var iaf och kollade på honom idag. Han var en jättetrevlig individ! Lugn och uppmärksam i temperamentet. Behöver nog bara nån som tar ner honom på jorden, hanterar honom på marken en hel del. Men det kan nog bli nåt bra av honom tror jag :)
 
 

DET DÄR MED TÄNDER

Om hästen har fel på tänderna funkar verkligen inget. Lexuz har varit konstig nu i två dagar. När jag rider honom bara slår han med huvudet. Jag tror jag har skadat min rygg rejält på grund av detta. Idag kom jag på att det kanske kunde bero på tänderna. Borde ha tänkt på det direkt men man är ju som vanligt efterklok. Pratade med mamma om det och vi ska vänta någon dag till och se om det blir bättre. Blir det inte det så ringer vi till veterinären så får hon kolla på det. Blir att vi kanske får testa att rida bettlöst?
I slutet av passet bestämde jag mig för att länga på tyglarna och rida honom så djup som möjligt och vara så lätt som möjligt i handen. Många halvhalter och fjäderlätta fingrar senare blev han riktigt fin och lugn. Tyckte det räckte med det för dagen och lät honom skritta av. Han blev väldigt glad sen när han fick komma in i boxen med hela hörnan uppfylld med 14 kg ensilage. MUMS tänkte han nog. Sötnosen <3
 

AND SOON... TRÄNINGSVÄRK FROM HELL...

Efter ett uppehåll har jag äntligen börjat träna på gymmet igen. Tyckte det behövdes för att kunna hålla samma takt som Lexuz i utvecklingen. Helt sjukt hur snabbt han lär sig nya saker.
Känner redan nu hur träningsvärken kommer smygandes. Men det är lika bra att bara fortsätta framåt och hoppas på det bästa ;)
 
 

O.P.I NAGELLACKSREKLAM

En annorlunda reklam. Vet inte riktigt vad jag tycker om den dock. Hästen är fin iaf ;)
 
 

HAPPY BIRTHDAY TO ME, HURRA HURRA HURRA!

Japp, idag är det min speciella dag då jag fyller inte mindre än 20 år! Fy fasen, jag börjar bli gammal. Snart är jag 80 och pensionär...Usch, vad deprimerande :P
Idag blir det i alla fall ingen ridning.Vill inte riskera något. De senaste åren har det alltid hänt något när jag fyllt år. Förra året bestämde jag mig för att rida ut på Twice en runda i det fina höstvädret och det slutade med att jag spenderade en hel dag på akuten överdoserad med morfin. Låg bara och skrattade hela tiden xD haha.
 
Bjuder på en härlig bild på duracellkaninen ;)

LÖRDAG 121102

Steg upp tdigt idag (för mig iaf ;)) och stack iväg till Lexuz och red honom ett tag. Var på ridskolan ett bra tag, hela 5 timmar! Fem timmar för en häst är lite väl kanske? Iaf om man har fler här hemma att sköta om/rida. Får ge dom lite extra omsorg imorgon.
Tillbaka till ridpasset. Det gick inte bra. Var lösgjort och mjuk från början, lite springig och slog med huvudet men det brukar han göra i början innan han har kommit igång riktigt. Sen gick det bara utför. Bet tag i bettet och bara drog i tyglarna. I slutet slängde han mer på huvudet än när han började... Efter ett tag tröttnade jag och bestämde mig bara för att låta han galoppera och sen ta ner honom i låg form och i tempo, vilket fungerade hyfsat bra. Aja, kan inte vara bra hela tiden. Tror mycket berodde på att han inte fick gå ut med de andra hästarna imorse. Men han stod faktiskt bara inne i en halvtimme själv innan jag kom så lite löjlig är han allt. Men det är ju Lexuz trots allt ;)

ETT RIDPASS SENARE...

Dagens ridpass är nu avklarat. Så skönt att kunna rida själv i det stora ridhuset med radion igång. Inte behöva tänka på några andra ekipage runt om utan bara lägga all energi på sig själv och hästen. LOVE!
Själva ridpasset var inte det bästa. Stackarn har ju trots allt vilat i tre dagar nu när jag har varit förkyld. Kan inte kräva att han ska gå perfekt med all den energin han har sparat på sig. Fokuserade bara på att han skulle lyssna och bli lösgjord. Efter många halvhalter och övergångar gick han tillslut väldigt bra, lyssnade snabbt på hjälperna. Nu håller jag tummarna på att han ska vara lika loss imorgon med så att vi kan koncentrera oss på lite mer komplicerade övningar.
 
Lexuz innan passet. Ville inte vara med på kort. Tyckte jag var väldigt dum som slösade tid på sånt när vi kan träna istället ;) En riktigt träningsapa den grabben<3

Halloweeeeeen

Min lillebror bad mig sminka honom inför festen han skulle gå på ikväll. Jag tycker det blev ganska häftigt. Har aldrig gjort något liknande innan så det var kul att göra nåt nytt! Blev inte som jag ville men blir det någonsin det?
 
Nu när sminkningen är klar kan jag äntligen sticka iväg till ridskolan och rida Läxan, kan nog behövas efter 3 dagars vila. Jag mår mycket bättre men får nog ändå ta det ganska lugnt. Undrar om Lexuz går med på det? Galna häst <3 ;)
 

Första inlägget!

Nu har jag då bestämt mig för att börja blogga. Anledningen är att jag vill kunna kolla tillbaka och se mina egna och mina hästars utveckling. Bloggen kommer inte bara att innehålla hästar utan även små inslag av mina andra intressen :)

RSS 2.0